Screenshotot a moderátoroknak

Mire jó ez?

Mivel a moderátorok nem lehetnek mindig mindenütt jelen, ezért nem láthatnak minden szabálytalanságot (pl. káromkodás). Ilyenkor csak azesetben tudnak a moderátorok tenni valamit, ha a kedves játékos aki szemtanúja volt az esetnek, ezt dokumentálja, és elküldi a moderátoroknak.

Hogy tudok screenshotot csinálni?

Amikor valami olyan van a képernyőn, ami nem odavaló, és feltehetőleg bizonyítékként szolgálhat a szabályok ellen vétő játékos ellen, gyorsan kell nyomni egy ALT+Prt Src gombot. Ez általában az f12-től jobbra található a billentyűzeten.

Ezzel az aktív ablakról készült kép bekerül az átmeneti tárolóba.

Ezek után meg kell nyitni egy képszerkesztő programot (pl Paint, Photoshop, stb.), majd egyszerűen "szerkeztés" -> "beillesztés" útján az előbbi kép ott megjelenik.
Végül az adott képet elmentjük (ajánlott formátum jpg, maximális méret 200k), majd az elmentett képett elküldjük a moderátoroknak.

Ha a vétkes játékos neve speciális karaktereket is tartalmaz, örömmel vennénk ha az üzenetbe a játékos neve is bekerülne a játékos info lapjáról kimásolva, megkönnyítvén ezzel a dolgunkat.

Köszönjük.

Miért nem kapok választ a beküldött screenshotot is tartalmazó üzenetemre?

Minden beküldött dokumentumot ellenőrzünk, és ha indokoltnak látszik, akkor a vétkező játékost megbüntetjük. A büntetés tényéről és módjáról azonban nem áll módunkban minden egyes beküldőt értesíteni, de ezúton is köszönjük a segítségüket.

© FlyOrDie.hu